باربری و حمل و نقل بارهای ترافیکی سنگین
حمل بار ترافیکی یکی از تخصص های آنی بار است و برای انتقال انواع بارهای فوق سنگین و بزرگ و سنگین انجام میشود . حمل بار ترافیکی نیاز به دانش و استفاده از دستگاه و ماشین آلات مختلف و تخصصی دارد و در صورت سهل انگاری ممکن است خسارات و هزینه های زیادی تحمیل شود.
از همین جهت ، برای حمل بار ترافیکی بهتر است با کارشناسان و متخصصین این حوزه در تماس باشید و بهترین خدمات را با کمترین قیمت انجام دهید.
محموله ترافیکی به نوعی از بار و کالا ها ساخته شده گفته میشود که دارای ابعادی غیر متعارف هستند و حمل و نقل آنها دارای ضوابط و مقررات خاصی است.
- حمل و نقل قطعات بزرگ و سنگین
- حمل و نقل دستگاه های صنعتی بزرگ
- حمل و نقل سازه های فلزی بزرگ
برای حمل بار ترافیکی نیاز به دریافت مجوز هایی از سازمان راهداری می باشد که در برخی موارد نیاز به اسکورت با تیم های راهداری نیز وجود دارد. حمل بار ترافیکی بصورت همه روزه انجام میشود که یک خدمت تخصصی است. شرکت باربری آنی بار با ارزانترین تعرفه ها بهترین خدمات را به شما ارائه می کند.
ابعاد و شرایط بار ترافیکی و فوق سنگین
بار و محموله های ترافیکی سنگین و فوق سنگین طبق تعاریف مشخصی که توسط وزارت راه مشخص شده اند ، تعریف می گردند. طبق این تعاریف ، ابعاد ، وزن و ارتفاع مشخصی برای بارهای ترافیکی مشخص شده است که اگر یک محموله شامل یکی از این موارد باشد ، می بایست مجوزات ان از طریق وزارت راه اخذ گردد که در برخی موارد شامل تررد از مسیرهای خاصی نیز میگردد.
اگر محموله خاصی دارید که دارای شرایط ترافیکی می باشد ، باید ابتدا موارد و شرایط آن را بصورت کامل مطالعه و یا از کارشناسان این امر مشاوره بگیرید.
۱ـ عرض: 2/60 متر (دو متر شصت سانتیمتر)
۲ـ ارتفاع: 4/5 متر (چهار متر و نیم)
۳ـ طول:
ـ کامیون دو محور ۱۰متر (ده متر)
ـ کامیون با یدک ۱۲ متر (دوازده متر)
ـ تریلی ۴ چهار محور و بیشتر 16/50 متر (شانزده متر و نیم)
۴ـ وزن : ۴۰ تن
انواع مختلف بار های ترافیکی و روش حمل آنها
محموله های ترافیکی دارای انواع مختلفی هستند . دسته بندی بار های ترافیکی برای انتخاب خودروی متناسب با آن برای جابجایی میباشد. هر یک از بارهای ترافیکی دارای شرایط حمل متفاوتی هستند و خودروی باربری آنها نیز متفاوت است.
- حمل بار ترافیکی سبک یا نیمه سنگین
- حمل بار ترافیکی سنگین
- حمل بار ترافیکی فوق سنگین
حمل بار ترافیکی سبک را با تریلی کفی می توان جابجا نمود. کانکس های بزرگ ، پایه سوله هایی که طول آنها نهایتا 1/5 متر نا 2 متر از طول تریلی کفی بیشتر است جزء دسته بار های ترافیکی سبک هستند.
محموله های ترافیکی سنگین بارهایی هستند که حمل و نقل آنها با استفاده از تریلی کمرشکن 2 تا 5 محور انجام می شود. این تریلی ها برای حمل بارهای تا 50 تن مورد استفاده قرار میگیرد.
محموله های فوق سنگین نیز محموله هایی هستند که از نظر ابعاد ، طول و وزن نیاز به تریلی کمرشکن 11 محور یا انواع بوژی دارند. مشاوره حرفه ای سبب انتخاب نوع مناسبی از خودروی باربری میشود و همین امر سبب کاهش هزینه های شما نیز میگردد .
حمل بار ترافیکی را می توانید فقط با یک تماس تلفنی به متخصصین آن واگذار کنید. ما برای ارسال بار های مختلف همه روزه با ارزانترین تعرفه آماده ارائه خدمات به شما هستیم.
انواع محموله های ترافیکی قابل حمل
بار های ترافیکی دارای انواع مختلفی هستند و دارای ابعاد متفاوتی هستند بنابراین حمل بار ترافیکی با خودرو های متفاوتی انجام می شود.
اما بیشتر محموله های ترافیکی که روزانه از نقطه ای به نقطه دیگر ارسال میشوند ، شامل موارد زیر هستند که توسط آنی بار قابلیت حمل را دارند.
- بار ترافیکی قطعات نیروگاهی
- بار ترافیکی قطعات صنعتی بزرگ
- بار ترافیکی دستگاه های راه سازی مانند ( لودر ، بیل مکانیکی ، گریدر )
- بار ترافیکی سایدبوم و فینیشر
- بار ترافیکی غلطک و بلدوزر
- بار ترافیکی دستگاه های حفاری
- بار ترافیکی سازه های فلزی
- بار ترافیکی ماکت و خانه های پیش ساخته کانکسی
- بار ترافیکی پایه سوله و ستون های فلزی بلند
- و . . . . .
غیر از موارد نام برده شده ، هر نوع کالا و بار مجاز که توسط سازمان راهداری و وزارت راه مورد تایید قرار بگیرند و مجوزات حمل بار ترافیکی برای آنها صادر گردد توسط آنی بار قابل حمل خواهد.
حمل بین شهری بار های ترافیکی
آنی بار برای حمل بار ترافیکی شما به شهرستان های مختلف ، همه روزه بهترین خدمات را در اختیارتان قرار می دهد. حمل بار ترافیکی بصورت بین شهری با خودروی مخصوص انجام میشود و تمام نقاط کشور تحت پوشش خدمات ما هستند.
شما می توانید بهترین و حرفه ای ترین باربری بین شهری برای جابجایی حمل بار ترافیکی چون دستگاه ها ، سازه های صنعتی و قطعات نیروگاهی بزرگ را می توانید از هر نقطه ای از کشور مانند شهر ها و شهرستان ها ، شهرکهای صنعتی و . . . بصورت کاملا حرفه ای حمل و نقل نمایید.
حرفه ای ترین خدمات حمل و نقل سنگین را تنها از طریق باربری آنی بار درخواست نمایید.
حمل بار ترافیکی با کمرشکن
برای حمل بار ترافیکی ، استفاده از کمرشکن بهترین انتخاب است. در برخی موارد ، برای حمل بار هایی که دارای وزن زیادی نیستند و ابعاد آنها تا حدودی غیر متعارف است ، از تریلی کفی نیز استفاده می شود.
تریلی کفی ، توان حمل بار ترافیکی تا 24 تن را دارد و ارتفاع بلند تری نسبت به تریلی کمرشکن دارد.
برای حمل دستگاه های راه سازی و ماشین آلات صنعتی بزرگ و سنگین که شرایط ترافیکی دارند ، از تریلی کمرشکن استفاده می شود.
حمل و نقل ترافیکی با بوژی
بوژی نوع دیگری از خودروهای باربری است که توان حمل بار ترافیکی تا وزن چند صد تن را دارد. این خودروی باربری بصورت یک کفی با ده ها جفت چرخ ( برخی موارد بالای صد جفت ) می باشد که توسط یک یا چند کشنده بار ای سنگین را جابجا می کند.
حمل بار ترافیکی با بوژی دارای شرایط خاصی است و امکان تردد آن در برخی از جاده ها فراهم نمی باشد. به دلیل وزن بالای بار ها ، وزارت راه مسیر ترددی برای بوژی را معمولا از مسیر های بدون پل انتخاب می نماید . در برخی موارد ، تیم های راهسازی باید در کنار مسیر اصلی یا پل مسیر جداگانه ای برای تردد این بار ایجاد کنند.
حمل بار های سنگین و فوق سنگین با بوژی بصورت همه روزه از همه نقاط کشور انجام می شود و حمل بار ترافیکی که شرایط آنها برای حمل با کمرشکن را ندارند ، با این خودروی مخصوص حمل می شوند.
بار ترافیکی سنگین چیست ؟
بار ترافیکی به بار هایی گفته می شود که دارای ابعاد خیلی بزرگ و وسیع و غیر معمول و یا خارج از ابعاد خودروهای باربری متعارف می باشد. در محموله های ترافیکی ، ارتفاع بار بسیار مهم است و در حمل و نقل بارهای ترافیکی مهمترین نقش را بازی می کند.
دارای جرم حجمی بسیار سنگین و زیاد هستند به این نوع بار ، بار ترافیکی و یا همان محموله ترافیکی گفته می شود. بار ترافیکی به 2 صورت سبک و سنگین دسته بندی می شوند.
محموله ترافیکی سبک به سازه های یا قطعات و دستگاه های سبک وزن ولی حجیم گفته می شود که با بار های عادی تفاوت چشمگیری ندارند. دسته دوم یا بار ترافیکی سنگین ، بسیار حجیم ، بزرگ یا مرتفع می باشد که می بایست تحت قوانین خاص با بوژی حمل شود.
ارسال بار ترافیکی از تهران
آنی بار به عنوان یک شرکت حمل و نقل سراسری ، ارائه خدمات باربری و حمل بار ترافیکی را از تمام نقاط کشور مخصوصا تهران که بزرگترین بار انداز صنعتی کشور است در اختیار شما قرار می دهد.
شما می توانید با انواع تریلی کمرشکن بار های ترافیکی شما را هر نقطه ای از تهران با خدمات آنی بار حمل و به سایر مناطق ارسال کنید. علاوه بر شهر تهران ، تمام شهرستان های اطراف و مناطق مسکونی و صنعتی این استان نیز بصورت کامل تحت پوشش خدمات باربری و حمل بار ترافیکی هستند.
رباط کریم ، اسلامشهر ، آدران ، جاده قدیم قم ، جاده مخصوص و . . . همگی تحت پوشش آنی بار هستند. برای حمل بار ترافیکی باید شرایط و قوانین و مقررات به درستی رعایت شود تا بدون مشکل امکان انتقال بار ها فراهم شود.
نمونه ای از حمل بار ترافیکی ( برج پتروشیمی ) توسط کمرشکن از بندرعباس به شیراز
حمل بار بین شهری برای بار های عادی نیز توسط آنی بار انجام خواهد شد.
حمل بار های ترافیکی تحت پوشش بیمه نامه
محموله های ترافیکی معمولا دارای ارزش مالی بالایی هستند و همین مورد سبب نیاز به بیمه نامه قوی و حرفه ای تر شده است. بار های ترافیکی دارای ابعاد بزرگ می باشند و معمولا ارزش بسیار بالایی دارند . از همین جهت برای حمل بار ترافیکی باید از بیمه نامه استفاده نمود تا در صورت بروز حادثه امکان جبران خسارات را به صورت کامل داشته باشد.
شما می توانید با استفاده از خدمات ما ، بهترین بیمه نامه را برای حمل بار ترافیکی دریافت کنید. بیمه نامه مورد استفاده برای حمل بار ترافیکی و بارهای عادی و ترافیکی تا مرز چندین میلیارد تومان نیز پوشش بیمه انجام خواهد و خساراتی مانند ضربه خوردن ، آتش سوزی ، تصادفات و . . . را تحت پوشش کامل قرار میدهد.
در زمان بروز حادثه و خسارت در حمل بار ترافیکی ، کارشناسان بیمه در اسرع وقت در محل حاضر شده و نسبت به پرداخت هزینه ها اقدام می نمایند.
قوانین و نکات مهم حمل و نقل بار ترافیکی
- محموله ترافیکی هم حد دارد . به این معنی که اگر بار، بیش از حد تعیین شده بیرون زدگی داشته باشد، به هیچوجه اجازه حمل به آن داده نمیشود.
- برای حمل بار ترافیکی باید از شرکتهایی کمک گرفته شود که در راستای اخذ مجوز های لازم برای حمل بار ترافیکی اقدام کرده باشد و دارای پروانه عبور باشد.
- قبل از صدور پروانه عبور، شرکت حملونقل ترافیکی وظیفه دارد نسبت به بررسی محل عبور، بررسی معابر، پلها و محدودیت ارتفاع اقدام کند.
- ساعات مجاز حمل بارهای ترافیکی، از نیم ساعت بعد از طلوع آفتاب آغاز شده و تا نیم ساعت قبل از غروب آفتاب تمام میشود. در همین راستا، باید برای محل استراحت راننده در طول مسیر بررسیهای لازم صورت بگیرد.
- تردد در شب با اخذ مجوز برای برخی از حملها ممکن است. به عنوان مثال، در شهرهایی که محدودیت تردد وجود دارد و رفت و آمد در روز خطرآفرین است، مجوز تردد در شب داده میشود.
- عبور خودرو حملکننده بار ترافیکی از روی برخی پلها ممنوع است. به همین دلیل، پیش از صدور پروانه عبور باید از پلهایی که در طول مسیر وجود دارد یاد شده و در صورتی که قصد بر عبور از کنارگذر پل است، باید از ۳ روز قبل این خبر به اداره راه و ترابری منطقه اعلام شود تا تمهیدات لازم برای عبور خودرو اعمال شود.
شرایط حمل بار ترافیکی
برای حمل بار ترافیکی ، شرایط و محدودیت های خاصی وجود دارد. این شرایط و ضوابط بر اساس بررسی های کارشناسی تعیین شده است و برای انتقال بار های مختلف در شرایط متفاوت پیش بینی انجام شده است . برای حمل بار ترافیکی در ایران باید تمامی موارد زیر رعایت گردد . در غیر این صورت بار توقیف و شرکت باربری جریمه و دچار مشکلات فراوانی خواهد شد .
سرعت خودرو برای حمل بار ترافیکی
- محموله ترافیکی با طول ۲۰ متر، سرعت مجاز تا ۶۰ کیلومتر، بین ۲۰ تا ۳۰ متر، تا ۴۵ کیلومتر و بیش از ۳۰ متر، تا ۴۰ کیلومتر در ساعت می باشد.
- محموله ترافیکی با عرض ۲.۶۰ تا ۳ متر، سرعت مجاز تا ۶۰ کیلومتر ، بین ۳ تا ۴ متر، حداکثر تا ۴۵ کیلومتر و بیش از ۶ متر، حداکثر ۴۰ کیلومتر بر ساعت می باشد.
- بار ترافیکی با ارتفاع ۴.۵۰ تا ۵ متر، سرعت مجاز ۶۰ کیلومتر ، بین ۶ تا ۵ متر، تا ۴۵ کیلومتر و بیش از ۶ متر، حد اکثر تا ۴۰ کیلومتر در ساعت می باشد.
- بار ترافیکی با وزن کل ۴۰ تا ۶۲ تن، سرعت مجاز ۶۰ کیلومتر ، بین ۶۲ تا ۹۶ تن، تا ۴۵ کیلومتر و بیش از ۹۶ تن، حداکثر تا ۳۰ کیلومتر در ساعت می باشد.
شرایط و تبصره های ترافیکی
تبصرهی یکـ چنانچه در محورهایی از راههای ارتباطی کشور، بهدلیل موانع موجود، محدودیتهای ارتفاع کمتر از ۵۰/۴ متر اعمال گردد، تردد وسایل نقلیهی با ارتفاع کمتر از ۵۰/۴ متر نیز، در محورهای فوق، مشمول مقررات این دستورالعمل میباشند.
تبصرهی دوـ حداکثر میزان بیرونماندهگی بار، از مرکز آخرین محور وسایل نقلیه، در کامیونها، ۳ متر، و در تریلیها ۵ متر، حداکثر میزان جلوآمدگی بار، از مرکز اولین محور وسیلهی نقلیه، ۵۰/۱ متر میباشد.
وسایل نقلیهای که میزان بیرونماندهگی، یا جلوآمدهگی بار آنها، بیش از مقادیر فوق باشد، تحت هیچ شرایطی، اجازهی تردد در راههای کشور را ندارد.
مادهی ۲
- جرثقیلهایی که میزان وزن آنها، یا میزان جلوآمدهگی طول دکل آنها، از مقادیر مندرج در جدول ۱ ضمیمه تجاوز نکند، مجاز هستند، با رعایت مقررات این دستورالعمل، در جادههای کشور، تردد کنند. درغیر اینصورت، مجاز به تردد در جادههای کشور نبوده، و باید، توسط وسیلهی نقلیهی دیگری، حمل شوند.
مادهی ۳
- سازمان حملونقل و پایانههای کشور، با اعلام به شرکتهای حملونقل جادهای، و شرکتهای حملونقل وابسته به نهادهای دولتی، پس از برگزاری آزمون، درخصوص مفاد دستورالعمل، نحوهی صدور پروانهی عبور، و مقررات حملونقل جادهای، با داشتن شرایط زیر، مجوزهای لازم را، برای جابهجایی محمولههای ترافیکی، به آنها ارایه، تا براساس مفاد این دستورالعمل، نسبت به صدور پروانهی عبور، و جابهجایی محمولههای ترافیکی، اقدام نمایند.
- قبولی در آزمون مربوط، با کسب حداقل ۸۰ درصد نمرات (توسط مدیرعامل یا مدیر فنی)
- داشتن مجوز فعالیت دایم در حملونقل جادهای.
مادهی ۴
- محمولههایی که پس از بارگیری، از نظر ابعاد و اوزان، براساس مفاد مادهی ۱، مشمول ضوابط این دستورالعمل باشند، تنها باید توسط شرکتهای حملونقل دارای مجوز حملونقل ترافیکی، از سازمان حملونقل و پایانههای کشور (شرکتهای حملونقل ترافیکی)، و بار بارنامه، و پروانهی عبور مربوط، صادر شده توسط آنها، جابهجا شوند.
- تبصره ـ شرکتهای حملونقل بینالمللی، که به جابهجایی محمولههای ترافیکی مبادرت میورزند، درصورت دارانبودن مجوز حملونقل ترافیکی، موظف هستند تا با همکاری یک شرکت حملونقل ترافیکی، محموله را، در قلمرو کشور ایران، و در قالب مفاد این دستور العمل حمل نمایند. در این حالت، صدور بارنامهی داخلی، الزامی نیست.
مادهی ۵
- سازمان حملونقل و پایانههای کشور، میتواند بخشی از فعالیتهای اجرایی این دستورالعمل، بهجز مقررات فصل دهم را، به انجمن شرکتهای حمل و نقل سنگین و ترافیکی، واگذار، و بر فعالیت آنها نظارت نماید.
شرایط و تبصره های ترافیکی
مقررات عملیات حمل و نقل ترافیکی
مقررات و قوانین ابلاغی از طریق وزارت راه برای عملیات حمل و نقل میدانی محموله های ترافیکی را می توانید در زیر بخوانید
مادهی ۶
- شرکتهای حملونقل ترافیکی، موظف هستند تا علاوهبر رعایت مقررات عمومی حملونقل، کلیهی شرایط و ضوابط مربوط به حملونقل محمولههای ترافیکی، در هر سفر را، برابر مفاد این دستورالعمل، از مبدا (محل بارگیری)، تا مقصد (محل تخلیه)، در پروانهی عبور، مطابق فرم الف ضمیمه، بهصورت تایپشده، و بدون خدشه و خراش، درج، پس ازممهورنمودن به مهرهای مدیر فنی و شرکت، به راننده، یا نمایندهای که بههمراه وسیلهی نقلیه اعزام مینمایند، تحویل دهند
- تبصرهی یکـ درصورتی که فضای فرم الف ضمیمه، برای درج توضیحات لازم، درخصوص مسیرهای طولانی کافی نباشد، شرکتهای حملونقل ترافیکی، میباید مسیر حمل را، به چندین قسمت تقسیم نموده، و برای هر قسمت از مسیر، پروانهی عبور جداگانه صادر نمایند
- تبصرهی دوـ درصورتیکه بهکارگیری فنآوریهای پیشرفته در حملونقل جادهای، زمینهی رعایت موثرتر و کارآمدتر مفاد این دستورالعمل را فراهم نماید، بهکارگیری آنها، با رعایت استاندارد مربوط، و تایید سازمان حملونقل و پایانههای کشور، بلامانع است
مادهی ۷
- شرکتهای حملونقل ترافیکی، موظف هستند، قبل از صدور بارنامه، و پروانهی عبور، نسبت به حصول اطمینان از وضعیت فنی وسیلهی نقلیه، مطابق مفاد آییننامهی حملونقل بار و مسافر، مدت تعطیلی و لغو پروانهی فعالیت شرکتها و موسسات حملونقل جادهای، و بارگیری، مطابق مقررات، همچنین، از مهار مناسب محموله، اقدام نمایند.
مادهی ۸
- شرکتهای حملونقل ترافیکی، موظف هستند تا قبل از صدور پروانهی عبور، برای جابهجایی محمولههای ترافیکی، نسبت به بررسی مسیر عبور، و محدودیتهای وزن و ارتفاع موجود، همچنین، آخرین تغییرات انجامشده در این دستورالعمل، و محدودیتهای وزن و ارتفاع، که در سایت اینترنتی سازمان حملونقل و پایانههای کشور، بهروز میشود، و یا از طریق ادارات کل، و سازمانهای حملونقل پایانههای استانها اعلام میگردد، اقدام نمایند
مادهی ۹
- ساعات مجاز حرکت وسایل نقلیهی ترافیکی، از نیم ساعت بعد از طلوع آفتاب، تا نیم ساعت قبل از غروب آفتاب، میباشد. از اینرو، شرکتهای حملونقل ترافیکی، میباید برنامهی زمانی سفر وسایل نقلیه را، با درج دقیق ساعت حرکت، در مناطق مختلف کشور، و نیز، در ماههای مختلف سال، بهنحوی تنظیم نمایند که توقف آنها، در زمانهای مناسب، و در توقفگاههای مشخص، در مسیر تعیینشده برای حرکت، صورت گیرد.
- تبصرهی یکـ شرکتهای حملونقل ترافیکی، میتوانند محمولههای ترافیکی را، که در آنها، عرض، از ۳ متر، طول کل، از ۱۹ متر، وزن کل، از ۴۰ تن، و ارتفاع، از ۸۰/۴ متر تجاوز ننماید، با رعایت مفاد تبصرهی مادهی ۲۱ این دستورالعمل، بهشرط آنکه محدودیتهای ارتفاع کمتر از ۸۰/۴ متر، در مسیر وجود نداشته باشد، در هتگام شب نیز، جابهجا کنند.
- تبصرهی دوـ شرکتهای حملونقل ترافیکی، میتوانند در شهرهایی که محدودیت تردد وسایل نقلیه در روز اعمال میگردد، یا در روستاهایی که بهدلیل عبور از کنار گذر پلها، یا مواردی از این قبیل، حرکت وسایل نقلیه در روز خطرآفرین است، در شب، بین ساعت ۱۲ شب تا ۵ صبح، از منطقهی موردنظر، عبور کنند
مادهی ۱۰
- شرکتهای حملونقل ترافیکی، در روزهایی که بهمناسبهای خاص، از طرف سازمان حملونقل و پایانههای کشور، یا پلیسراه ناجا، دارای ممنوعیت تردد اعلام میشوند، مجاز به جابهجایی محمولهی ترافیکی نمیباشند. چنانچه در محورهایی از مسیرهای ارتباطی کشور، حرکت وسایل نقلیهی ترافیکی، ممنوع تشخیص داده شود، فهرست محورهای مذکور، در سایت اینترنتی سازمان حملونقل و پایانههای کشور، یا از طریق سازمانهای حملونقل و پایانههای استان، و شرکتهای حملونقل ترافیکی، اعلام میگردد
مادهی ۱۱
- شرکتهای حملونقل ترافیکی، موظف هستند تا در پایان هر ماه، نسخهی دوم، و دیسکت حاوی اطلاعات کلیهی پروانههای عبور صادرشده، در آن ماه، همچنین، نسخهی اول کلیهی پروانههای صادرهشده، متعلق به یک ماه را، به سازمانهای حملونقل و پایانههای استانها، تحویل، و فرمهای جدید دریافت نمایند. سازمانهای حملونقل و پایانههای استانها نیز، موظفند تا پروانههای عبور صادرشده، همچنین، توضیحات ارایهشده، توسط پلیسراه را، بهصورت تصادفی، مورد بررسی قرارداده، و مراتب تخلفات شرکتهای حملونقل ترافیکی را، درخصوص رعایت مفاد این دستورالعمل، در صدور پروانهی های عبور، یا رعایت ضوابط و شرایط مندرج در آنها، جهت اجرای مادهی ۵۰ این دستورالعمل، به دفتر ایمنی و ترافیک، گزارش نمایند.
- تبصرهـ مهلت تحویل نسخههای اول پروانههای عبور صادرشده، برای آندسته از محمولههایی که، بهدلیل ویژهگیهای فنی، یا بروز مشکلات غیرقابل پیشبینی، بیش از یک ماه، در مسیر حرکت بودهاند، پس از تخلیهی محموله، میباشد.
قوانین و مقررات مربوط به وزن محموله ترافیکی
مادهی ۱۲
- شرکتهای حملونقل ترافیکی، موظف هستند تا قبل از اقدام به حرکت وسایل نقلیه، اوزان گروههای محوری وسایل نقلیه را کنترل، و با جدول ۲ ضمیمه (جدول مربوط به اوزان مجاز وسایل نقلیهی حامل محمولهی ترافیکی)، تطبیق نمایند. وسایل نقلیهای که بارگیری آنها، مطابق اوزان محوری مجاز، صورت نگرفته باشد، تحت هیچ شرایطی، مجاز به حرکت و تردد، در راههای کشور نیستند
- محورهایی از وسایل نقلیه، که فاصلهی مراکز آنها، کمتر از ۲ متر باشد، در یک کشور محوری، محسوب میشوند، در غیر اینصورت، در گروههای محوری جداگانه، بهحساب میآیند. با وجود این، محورهای ۴ تایی در کمرشکنها، بهصورت دو گروه محوری جداگانه، درنظر گرفته میشوند. کد انواع وسایل نقلیه، و فواصل محوری آنها، بههمراه آرایش گروههای محوری، در جدول شمارهی ۳ ضمیمه، ارایه شده است
- تبصرهی یکـ پلیسراه، درصورت تشخیص، یا درخواست سازمان حملونقل و پایانههای استان، محور عبور وسیلهی نقلیه، نسبت به کنترل تصادفی اوزان گروههای محوری وسایل نقلیهی حامل محمولهی ترافیکی، در مکانی که سطح باسکول، بیشتر از ۴ سانتیمتر نسبت به اطراف آن، اختلاف سطح نداشته باشد، اقدام، و درصورت مشاهدهی موارد تخلف، مطابق مفاد فصل دهم این دستورالعمل، اقدام مینمایند
با وجود این، درصورت تطبیق اوزان گروههای محوری، با مقررات، تعداد دفعات توزین تصادفی وسیلهی نقلیه، در هر مسیر (مبدا تا مقصد)، نباید از دو بار، که بار دوم آن، با کسب نظر رییس قرارگاه پلیس راه استان انجام میشود، تجاوز کند، مگر اینکه تغییراتی در نحوهی بارگیری وسیلهی نقلیه، بهوجود آمده باشد
- تبصرهی دوـ وسایل نقلیهای که آرایش بار محوری آنها، در جدول شمارهی ۳ ضمیمه، ارایه نشده است، نباید در حملونقل ترافیکی، مورد استفاده قرار گیرند
مادهی ۱۳
- ادارات کل راه و ترابری، موظف هستند تا درصورت تغییر، در ظرفیت باربری پلهای حوزهی استحفاظی خود، مراتب را به انضمام محاسبات فنی لازم، به سازمان حملونقل و پایانههای کشور اعلام، تا پس از بررسی و تایید، در فهرست پلهای دارای محدودیت، قرار گیرند
- تبصرهـ تازمانیکه محدودیت ظرفیت پلهای موضوع این ماده، توسط سازمان حملونقل و پایانههای کشور، تایید نشده باشد، هیچکدام از دستگاههای نظارتکننده، مانند سازمان حملونقل و پایانهها، پلیسراه، یا ادارهی کل راه و ترابری استان، مجاز به جلوگیری از تردد وسایل نقلیه نیستند. در صورت جلوگیری از تردد وسیله نقلیه، دستگاه نظارتکننده، براساس مقررات جاری کشور، مسول جبران هزینههای تحمیلشده به شرکت حملونقل ترافیکی، و صاحب کالاف میباشد
مادهی ۱۴
- شرکتهای حملونقل ترافیکی، مجاز به عبور وسایل نقلیهی حامل محمولهی ترافیکی، از روی پلهایی که به دلایل فنی، دارای محدودیت وزن پایینتر از میزان مجاز بارگیری وسایل نقلیه، یا گروه محوری اوزان باشند، نیستند
- ازاینرو، ضمن درج فهرست پلهایی از این قبیل، در پروانهی عبور، موظف هستند تا دستکم، ۳ روز قبل از زمان عبور، از کنار گذر پلها، موضوع را به ادارهی راه و ترابری محل اطلاع داده، و مراتب عبور از کنار گذر پلها را، در صورتجلسه، مطابق فرم ضمیمه، تکمیل، به انضمام نسخهی اول پروانهی عبور، به سازمان حملونقل و پایانههای استان، تحویل نمایند. فرم تکمیل شده، باید تا تخلیهی محموله، بههمراه وسیلهی نقلیه بوده، درصورت لزوم، بهمنظور کنترل، به مامورین پلیسراه، ارایه گردد
- تبصرهی یکـ رعایت مفاد این ماده، برای حرکت وسایل نقلیهی بدون بار، الزامی نیست
- تبصرهی دوـ درصورتیکه، پلهای دارای محدودیت، واقع در مسیر، دارای کنارگذر نباشند، و امکان احداث آن نیز، وجود نداشته باشد، شرکتهای حملونقل، موظف هستند تا از مسیرهای جایگزین استفاده کنند
- تبصرهی سهـ ادارات کل راه و ترابری، موظفند تا، حداکثر ظرف ۲۴ ساعت پس از زمان اعلامشده، توسط شرکت حملونقل ترافیکی، برای عبور از کنارگذر پلها، نسبت به اعزام نماینده، برای نظارت بر عبور محموله، از کنارگذر پلها اقدام نمایند، در غیر اینصورت، مسول جبران هزینههای مربوط به توقف وسیلهی نقلیه و محموله، برای شرکت حملونقل، و صاحب کالا، میباشند
مادهی ۱۵
- عبور محمولههای فوقسنگین، که مجموع وزن کشنده، بوژی و محمولهی آن، بیش از ۹۶ تن باشد، از روی پلهای با دهانهی بیش از ۱۰ متر، ممنوع است. اینگونه از پلها، مشمول مقررات مادهی ۱۴ این دستورالعمل میباشند
- تبصرهـ درصورتیکه مجموع وزن بوژی، و محموله، درمورد وسایل نقلیهی موضوع این ماده، کمتر یا مساوی ۹۶ تن باشد، شرکتهای حملونقل ترافیکی، میتوانند با عبوردادن کشنده، بهطرف دیگر پل، بوژی و محموله را، با حداکثر سرعت ۵ کیلومتر در ساعت، بهوسیلهی دستگاه وپنچ، یا بکسلف بهطرف دیگر پل بکشند. ادارات راه و ترابری نیز، با رعایت مفاد مادهی ۱۴، موظف به همکاری در این خصوص، میباشند
مادهی ۱۶
- چنانچه محمولهی ترافیکی، از جمله، وسایلی نظیر بلدوزر، لودر، گریدر، بیل مکانیکی و… باشد، که دارای توان حرکتی مناسب، در عبور از کنارگذر پلها هستند، و پل، دارای محدودیت کمتر از وزن کل وسیلهی نقلیه باشد، شرکتهای حملونقل ترافیکی، مجاز هستند تا محموله را، بدون واردشدن آسیب و صدمه، به تاسیسات راه، از کنار پل، عبور داده، و وسیلهی نقلیه نیز، بدون محموله، پس ازعبور از روی پل، اقدام به سوارنمودن مجدد محموله نماید
- اینگونه اقدام، در حملونقل ترافیکی، بهمنزلهی عبور از کنارگذر پل محسوب شده، و ادارات راه و ترابری نیز، با رعایت مفاد مادهی ۱۴، موظف به همکاری میباشند
مادهی ۱۷
- مسولیت احداث کنارگذر، در مورد پلهای واقع در مسیر، که دارای ظرفیت محدود باربری هستند، بهعهدهی شرکت حملونقل ترافیکی میباشد، و ادارات کل راه و ترابری، موظف هستند تا با شرکتهای حملونقل، در احداث کنارگذر پلها، بهنحوی که به تاسیسات و ابنیهی فنی راه، صدمه وارد ننماید، همکاری کنند
- تبصرهـ بهمنظور اقتصادیبودن احداث کنارگذرها، در مسیرهای مهم حملونقل ترافیکی، شرکتهای حملونقل ترافیکی، میتوانند تعدادی از کنارگذرها را، بهصورت دایمی احداث، و مسولیت مرمت و نگهداری آنها را نیز، بهعهده گیرند
مشاوره و استعلام کرایه حمل ترافیکی
برای حمل بار ترافیکی ، مشاوره تخصصی و حرفه ای و نهایتا استعلام کرایه از منابع معتبر سبب کاهش هزینه های شما و صرفه جویی زمانی نیز خواهد شد.
مشاوران و کارشناسان ما در آنی بار آماده ارائه مشاوره و خدماتی برای افزایش سرعت حمل و نقل و خدماتی دقیق و صحیح برای حمل بار ترافیکی به تمامی شهرستان های کشور میباشند.
برای مشاوره با متخصصین ما ، با شماره تلفن آنی بار در تماس باشید تا بهترین خدمات حمل بار ترافیکی را در اختیار داشته باشید.
کارشناس تولید محتوای مجموعه آنی بار ، علاقه مند به نویسندگی و تولید محتوا در خصوص حمل و نقل و باربری